12.8.09

27


Jag sitter med lacknafta på händerna och reflekterar över varför ungdomen är så otrovärd."Die young - stay pretty". Varför har de som dött unga fått mest popularitet och respekt genom åren, och hur hann de bli så löjligt kända?

27 club inkluderar Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Kurt Cobain. De är rockstjärnor som alltid kommer vara bland de största och dog vid de 'heliga' åldern 27.
Heath Ledger dog vid 28 år, och fick mer uppmärksamhet än någon gång efter sin död. Ian Curtis som tog självmord vid 23år, sångare i Joy Division, ett band som var aktiva mellan 1976-1980 och är fortfarande ett av de mest legendariska. Nu när Michael Jackson dog, vid 50års ålder, nästa dubbelt så gammal som de ovanstående men ändå ung var det bland de största uppståndelserna som hänt på 2000talet. James Dean var med i tre filmer, dog vid 24år, är fortfarande en legend.Buddy Holly, 22. Marilyn Monroe, 36. Elivs Presley, 42.
Tupac "2pac" Shakur, 25 .Christopher Reeve, 43. Christopher " The Nototrious B.I.G." Wallace, 24.

Är det glamouröst att dö ung, under 50/40 eller är det bara det bara skönheten och ungdomen som gör att de fortfarande påminns och präglar våran vardag? Visst var alla oerhört begåvade, men det är enligt mig mystiken som får dem att leva kvar. Hade de levt till 90år vadera hade deras forna glans nötts ut med åren, och de hade inte varit lika åtrovärda. Men se på Ray Charles och Johnny Cash, båda dog när de var över 70år gamla, och de är fortfarande bland de största. Ibland önskar jag att jag levde mellan 1969 och 1979. Man kanske borde dö ung?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar