1.1.10

tvåtusennio

Jag kommer minnas 2009 som det år då jag började vända på saker och ting, och tog mig tid till att verkligen tänka efter och sköta saker på egen hand.
Första delen av året var mest nergångar, jag mådde sämst, men någonstans tog jag tag i mig själv och såg det positiva i saker och uppskattade det jag faktiskt hade. Jag började tänka på framtiden som något ljust och planerade den med spänning. Jag rymde bort till Uppsala för att få andas annan luft och tiden rann iväg. Jag och min ES-klass genomförde vårat projekt som blev superlyckat. Jag gick på bal och jag tog studenten och det var bland det roligaste jag gjort.

Sen kom sommaren. Då jag förstörde två par skor tack vare alla leriga äventyr. Jag såg Mötley Crue och ett underbart Johnossi på Peace and love. Jag började jobba i entrén på sommarland och fick gåshud varje gång de spelade the killers- human på radion trots att jag inte ens gillade den. Jag tog ett sista farväl av gamla Saaben genom att dra ner med Camp Joy Ride till Hultsfredsfestivalen. En superfin resa med Anna, Julia, Klas och Johan och en helt galen vecka med magiska konserter, knasigt campingliv och ett något speciellt jobb som funktionär på pantstationen ;)

Jag kom hem till Dalarna och under björkar och bland railar dansade vi runt på Skankaloss i gagnef. Det var då de små utgångarna blev de bästa och vi alla stortrivdes. Jag hälsade på Madde nere i Skene och fick kvalitetstid med massa fina konversationer. Jag färgade håret rött, helt plötsligt efter 2 år som blond.

Jag fick besked från högskolan, och plötsligt flyttade jag ner till Hultsfred. (soundtrack ; Markus Krunegård - Hela livet var ett disco) 
Två helt galna nollningsveckor med fest 24-7. Jag var sliten, men hade verkligen bland de bästa veckorna i mitt liv. Hösten flöt på med plugg i företagsekonomi, tentor och galna Metropolkvällar med efterfester långt in på morgonen. Jag fyllde 19, och jag förlorade en själsfrände, min älskade Vincent lämnade oss.
Rookiefestivalen med en galen efterfest i vår lägenhet och två trippar till Göteborg och Border Music. Kom hem på jullov och gjorde spontant en tatuering tillsammans med Julia. Jag överlevde fällan att hamna i ett seriöst förhållande, och ändå lever jag idag. Singel och hur glad som helst.
2009 var början på en framgångsrik framtid.

Årets bästa låt: för många.
Årets bästa chill-låt: Explosions in the sky- Your hand in mine
Årets bästa partylåtar: Adrian Lux - Can't sleep / The Lonely Island feat. T-Pain - I'm on a boat
Årets värsta plågor: Sarah Dawn Finer - Moving on/ Yohanna- Is it true? / Takida (alla låtar) / Alexander Rybak- Fairytale

Min& Systers spellista med de bästa vi lyssnade på 2009;
Best of 2LAX9

1 kommentar :

  1. Åh gud, is it true är typ den värsta låten ever. Man blir ju deprimerad bara av att tänka på den. Usch.
    Men det låter som du haft ett fint år!:)

    SvaraRadera