2.5.10

Valborg och sommarens första festival

Jag har haft mycket fin helg med underbara vänner. Det är en dödssynd att jag inte har en kamera, men här är en liten sammanfattning av ord.


Valborgsmässoafton
firades i Kalmar. Jag och tjejerna tog tåget ner vid lunchtid och gick lite på stan innan vi åkte hem till Anna. Vi var sammanlagt 7tjejer i en liten etta. Det blev en mysig middag och x antal glas av valfri alkoholhaltig dryck medan vi spelade alltifrån Markoolio och Dr Bombay till Mando Diao, Kiss, Rainbow och The Clash.
Vi tog sedan en fullsmockad buss ner till Kåren och dansade i den outhärdliga värmen till Movits! och hemsk klubbmusik (de låtarna som var på topplistan för 3månader sen, aka den där dragspels/discolåten - som borde förbjudas).
Nattens roligaste var att jag, Sara och Sandra kom hem innan de andra, utan nyckel. Så vi låg helt utslagna på stengolvet i trapphuset intill Annas dörr i cirka en timme och väntade på de andra. Panik är det rätta ordet varje gång vi hörde någon komma eller fippla med sina dörrar, usch.

Lördag - Popadelica
Trötta och bakfulla åkte jag, Sandra, Filippa och Lina ifrån Kalmar mot Alvesta- sedan Nässjö och Huskvarna vid elvasnåret på lördagen. Resan som förutom tog väldigt lång tid, gick faktiskt rätt bra. Vi anlände till ett soligt Huskvarna och irrade runt på stan tills vi hittade vandrarhemmet vi skulle bo på. Festivalen var stationerad i Folkets Park och vi fick tygband. Ett stort plus för att vara en en-dagsfestival.
Salem al Fakir blev den första akten vi såg. Det var en magisk konsert. Sådär bra att hela själen fylldes med glädje. Det låter cheesy, men det är sant. Efter det blev det middag på stan och förfest på rummet med jag-har-aldrig. Jag fick dricka på nästintill varje utlåtande.
I perfekt tid anlände vi sedan till festivalen igen och öste på Timo Räisänen.
Efter det var det The Sounds, de vi åkte dit för. Och de var lika grymma som alltid. Så värt 400kr för hela festivalen.

Söndag
Imorse lyckades vi ta oss upp ur våra helt-ok-sängar och städade rummet. Blev sedan inhandling av frukost som vi sedan åt på en gräsmatta, i solskenet, intill tågstationen. Lyssnade på Broder Daniel, Markus Krunegård mfl som ger lite extra mycket sommarkänsla och chillade.
Tåget hem gick bra och nu är jag helt slut.Salem.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar