16.5.12

Paris I

Jag är mållös. Det finns inga ord i världens alla språk som kan beskriva känslan jag har efter denna helg. Paris var precis som jag hade tänkt mig, fast nästan ännu bättre. Totalt magiskt och jag vet att jag snart kommer åka dit igen.

Det första vi gjorde efter att ha anlänt med tåget vid 10 (tar 3 timmar från Mannheim) var att åka till vandrarhemmet som låg mitt i Montmartre vid Moulin Rouge. Därefter tog vi det viktigaste först - Père Lachaise.

Vårt hostel låg vid Blanche.

 Moulin Rouge. Visst hade kvarnen kunnat varit lite större tycker man.

Ner för linje 2 låg Père Lachaise.

Vi var hungriga på lunch och satte oss på första bästa restaurang. (Jag)

Vi åt lax med pommes och kall bea på sidan av. Inget att hurra för!

Sedan begav vi oss in på kyrkogården som var GIGANTISK. En karta var väl till hands.

Vi närmade oss Jim Morrisons (The Doors) grav och där fanns ett träd täckt med tuggummin.

 James Douglas Morrison (27 år).

Bredvid det vita ljuset ser ni en ring som Sofia lämnade på graven. Ett tårfyllt ögonblick.Sofia och mannen i hennes liv.

 Kyrkogården hade också kapell och liknande.

Ståtliga gravar.


Mest klockrena namnet någonsin. Jag dog av skratt - till den grad att jag i princip kissade på mig.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar