13.2.14

Serviser - klassiker och nya

Klassiker som alltid funkar
Dessa serviser är klassiker och många finns i nyproduktion idag. Ni hittar de flesta på ställen som designonline, royaldesign och Cervera. Då nyproduktioner ofta är dyrare än de äldre per styck så är ett tips att kika runt på loppisar och på auktionssajter där priserna oftast är lägre för hela set. T.ex. Stockholms Auktionsverk och Göteborgs auktionsverk.

Jag är supersugen på assietter i Mon Amie-serien, så ska nog slå till snart eftersom jag även har studentrabatt på flera nätshoppar (ovan nämnda).  Överlag är nog Grön Anna den servis som jag använt mest och gillar de djupa tallrikarna skarpt (dock minst snygg).

Moderna serier 


Ovan är fyra serier från kända tillverkare. Första, Ostindia Floris, är en ny version på klassiska Ostindia och jag tycker att den är superläcker. Taika från Iittala är däremot lekfull och finns i både blått, rött, vitt och svart/vitt.

Mademoiselle Oiseau, design av Lovisa Burfitt är franskflörtig och jag har kärat ner mig i hela serien. Om man vill ha ett ännu billigare alternativ på denna eller liknande stil kan man kika in H&M HOME:s kollektion "Parisian Chic" här.

Filippa K:s har ett flertal serie hos Rörstrand nu för tiden, som började med muggar. Tycker dem är stilrena i svart-vitt med olika mönster. Jonas har ett par av espressomuggarna otippat nog.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar