5.6.14

Det här med shampoo...

Jag är en person som älskar att köpa dyra shampoon. Det finns liksom inget mer vardagslyxigt än det tycker jag, men när jag tänker efter - hur många olika märken har jag inte testat vid det här laget? Något jag i alla fall kommit till insikt med är hur läskigt det är med skönhetsprodukter överlag. Idag trycker de i allt möjligt i smink och hårprodukter för att få onaturliga effekter och få produkterna att hålla längre. Två saker som alla borde kolla efter i sina hårprodukter är om de innehåller parabener eller sulfater.

Parabener används för att öka hållbarheten i produkter (som konserveringsmedel) och spår av ämnet har bland annat hittats på cancerpatienter. Så kolla extra efter produkter utan det! Tidigare hade jag ett shampoo från Gariner Repons som heter Marvellous Nectar Oil och den serien är nog den enda bland "budget-shampoon" som jag sett som är fritt från parabener.

Nu har jag i alla fall inhandlat det shampoot och balsamet som jag tycker är värt både prismässigt, luktar gott och är bra för just mitt hår. EverStrong från L´Oréal Paris är sulfatfritt - vilket menas att håret inte kommer torkas ut p.g.a av salter från svavelsyra som egentligen är till för att vara fettlösande och få shampoot att löddra. Sulfater finns dock i nästan alla shampoon idag. Det ger alltså en motsatt effekt av vad man är ute efter. Så denna serien är absolut ett tips för er med slitet och sprött hår som vill ha ett shampoo som känns mer naturligt och bättre för håret. Jag köper mina på Åhléns för 99kr/st men antar att de finns billigare på nätet.

Nästa gång jag köper shampoo tänkte jag dock testa Palette från Maria Nila som är både sulfat-och parabenfritt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar