13.7.14

Vegetarisk Pulled Pork

Idag har jag testat att tillaga vegetarisk pulled pork gjord på jackfruit. Det är en frukt som i omogen form påminner om kronärtskocka, både smak- och luktmässigt. Jackfruit finns i alla fall på burk i asiatiska mataffärer för under en tjuga. Jag gick efter detta recept ifall ni är sugna.

Först gjorde jag och Jonas tillbehören. Här ser ni picklad rödlök.


Sedan gjorde vi en stor skål med coleslaw. Tog dock ingen bild på den, men det ni behöver är vitkål, turkisk yoghurt, vinäger, farinsocker, salt och peppar.


Därefter stekte vi jackfruiten ihop med hackad gullök och mosade till allt med en gaffel. Sedan hällde vi på barbeque-sås, chipotle paste och liquid smoke. Såg verkligen ut som riktig pulled pork tycker jag!


När allt var klart lade vi allt i hamburgerbröd, vi tog de som heter Brooklyn Buns och som är utan frön på. Jag är lite känslig mot frön så dessa är utmärkta. Jag varvade sedan lite av allt och toppade med en soltorkad tomat.


Resultatet! Jag har ju aldrig ätit riktig pulled pork eftersom jag är veg, men tycker faktiskt att det var väldigt gott! Själva jackfruiten smakade inte så mycket, så ett tips är att krydda rätt mycket så att coleslawen inte tar över eller dämpar de andra smakerna helt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar