13.10.14

Födelsedagen

Min födelsedag började med festande på Pustervik och sen hem för att sova. När jag sedan vaknade igen mådde jag allt annat än bra, men bestämde mig för att genomföra alla aktiviteter jag planerat åt mig och Jonas i alla fall.

Först åkte vi till Hagabadet där vi åt brunch. Jag hade stora förväntningar då det kostar 300kr, men blev tyvärr rätt besviken. Även om de hade KRAV-märkt mat, massvis med fisk och rawfood så kände det rätt snålt och tråkigt (man fick inget att dricka förutom vatten och kaffe). Sedan var servicen under all kritik. De hade ingen koll alls på varken dryck, diskplockning eller gav ett bra välkomnande. Brunchen får 2 av 5 i betyg.

Dessertbricka. Lemoncurdkakan var jättegod men resten var i princip smaklöst.

---
Efter brunchen tog vi sedan en höstpromenad genom Haga och Vasa upp till Götaplatsen.


Vi passerade Röhsska och dess alldeles fantastiska fasad.


Så vackert när alla löven färgas!


Vi gick upp till konstmuséet som var nästa destination.


Först såg vi Vivian Maiers fotoutställning, helt makalöst bra!


Därefter gick vi vidare till "Skräckromantikens Landskap" som var pricken över i:et. En utställning jag tycker att alla borde se! Nordisk romantik från 1800-talet  blandas med albumomslag från Metalband.


Så klart såg vi även Friction of ideas: Van Gogh, Gauguin och Bernard. Den slutar 19:e oktober så det var tur att vi kunde passa på att gå. Dock tyckte jag inte att den var så tilltalande. Motiven som valts ut var överlag rätt trista och stillebena var rätt banala och färglösa.
---

Efter museibesöket åkte vi sedan och hämtade upp smörgåstårtor som jag hade beställt och åkte hem och dukade upp för ett litet kalas!
Några få men fina vänner + Jonas. Hade så gärna bjudit flera men var alldeles för trångt som det var och hade inga fler stolar.


Smörgårstårtsätning.


Jag fick ett helt bord fyllt av vackra presenter!


Fick fina böcker: Jane Austen's Guide to Modern Life's Dilemmas av Rebecca och Marie Antoinette (anno 1950-talet) av Sofia. Sedan en superfin lykta i koppar (från Sandra och Lina), min favoritparfym från Jil Sander, parfym från Emma S. och ananas i glas från Linda.


Så fint. Kalendern fick jag av Jonas, älskar den verkligen! Från Rifle Paper Co. och designad av illustratören och bloggaren Garance Doré.

Sedan åt vi tårta! Visst var den söt? Jag gjorde den själv så klart.


Denna bild får avsluta. En fantastiskt fin 24-årsdag trots att jag hade ett konstant illamående. Så imponerad att jag gjorde allt jag planerat och så tacksam för alla presenter!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar