10.11.14

Rom - Dag I

I planet ner till Rom. (Som gick i tid och kom fram tidigare än väntat!)

Vi mötte upp Sara på flygplatsen och tog sedan expresståg in till stan och sen tunnelbana till Barberini. Sedan satte vi oss på en restaurang och köpte in vin. 


Väggarna var prydda med vinflaskor, limoncello och olivoljor. Kändes väldigt italienskt samtidigt som stället troligtvis var en turistfälla.


Sedan checkade vi in på vårt hotell och fräschade till oss. Vi fick tre separata sängar, det och läget var väl det enda som var bra med hotellet.


Jag och Sofia köpte parfym i taxfree:n på Landvetter. Guerlain - Le petit Robe Noire. Doftar magiskt och så himla söta flaskor!


Sedan gav vi oss ut i regnet med våra paraplyer i högsta hugg.


Spanska trappan i ösregn. Var fint men kände att det kanske var roligare att hänga där på sommaren än en regnig kväll i november, så var inte där så länge.


Trist nog blev Sofia illamående sedan, och dyngsur för den delen, och tog en taxi hem och kurerade sig medan jag och Sara fortsatte att vandra runt.


Vi hittade en liten restaurang där vi slog oss ner för att äta middag.


Snygga Sara.


Husets röda och pizza. Så gott!


Pizza med buffelmozzarella och körsbärstomater.


Efter middagen slutade det äntligen att regna så vi tog oss en riktigt mysig kvällspromenad. Här ser ni den överdådiga byggnaden Vittorio Emanuele II Monument- härmed kallad "Pampen".Närbild på pampen.


Sara med pinjeträden i bakgrunden.


Makalösa ruiner här och där.


Och där var det visst, colosseum! Fick nästan rysningar när vi kom fram dit och det blixtrade bakom på himlen. En väldigt speciell upplevelse.

Så vackert och får avsluta min summering av första dagen.

1 kommentar :