11.11.14

Rom - Dag III

Den tredje dagen började med glass och strålande sol.


Jag åt en kula med passionfrukt och en med kokos.


Sedan promenerade vi ner till Vatikanstaten. Här är kön in till kyrkan.


Vatikanen. Pampigt värre!


Man kan inte annat än att älska statyerna som står ovanpå kolonnerna. Förstår ni hur lång tid det måste ha tagit att skulptera alla?
Sedan åkte vi upp i en hiss till kupolen av Peterskyrkan. När vi kommit upp möttes vi av denna hissnande vy! Jag höll på att svimma för det var så högt.


Jag har aldrig varit i en så stor och vacker kyrka innan. Rekommenderas varmt! En biljett kostade 7 euro om man tog hissen.


Fler bilder på kyrkrummet.


Taket på den stora kupolen.


Vackra detaljer.

Sedan gick vi upp för ett virrvarr av smala trappor. Jag fick en enorm cellskräck, men trots allt var det värt det för när vi väl kom upp och utanpå kupolens topp möttes vi av en magisk utsikt.Vy över vackra Rom.


Vatikanen och det "lilla" torget.


Rom.Statyerna stod på rad och blickade ut över torget.


Kupolen utanpå.


Inne i Basilica di San Pietro. Skulle nästan kunna gå vilse där inne eftersom den var så stor!

---
Sedan gick vi till Vatikanmuséet (Musei Vaticani).


Först gick vi på deras Egyptiska utställning och sedan gick vi för att kika på alla paradrum.


Takkonsten var helt magisk i alla salar. Tyvärr fick man inte ta bilder inne i Sixtinska kapellet eftersom det är en helig plats. Men ett besök där skulle jag varmt rekommendera.


Efter att vi varit i Vatikanen gick vi till en restaurang i närheten. Där åt jag och Sofia fish & chips - bokstavligen... haha. Sara åt pasta.


Drack ett grymt gott vitt vin från Lazio som var en blandning mellan tre olika druvor.


Efter maten tog vi tunnelbanan till Barberni och vandrade upp i motsatt håll från vårt hotell. Där fanns det ännu fler vackra byggnader.
Vi satte oss och drack mer vin, åt jordgubbar och kollade ut på solnedgången vid metrostationen Repubblica och kyrkan Santa Maria degli Angeli e dei Martiri.

---
Sedan gick vi hem och fixade oss och letade efter en finare restaurang att äta vår sista middag på.


Vi hamnade till slut på det femstjärniga hotellet "Grand Hotel Palace" där vi slog oss ner i en tom hotellrestaurang.


Mina tjusiga tjejer i väntan på maten som var havsabborre för dem och lax för mig.

Vi hade världens gulligaste servitris som inte hade någon pejl alls på något. Troligvis den sötaste och personligaste jag någonsin haft. Efter maten gick vi och käkade glass och sen var det dags att gå till kojs.

Söndagen

Flyget gick vid 11 på söndagen så vi hann tyvärr inte göra något då mer än att ta oss till flygplatsen med en fancy privatchaufför. Jag och Sofia flanerade runt i taxfreen åtminstone och jag köpte bland annat en olivolja.


På planet hem åkte vi över Alperna. En helt sagolik utsikt tycker jag och får avsluta denna resa. Vi får se vart nästa tripp går - som det ser ut nu så lutar det åt Barcelona.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar