4.2.15

Jonas 30 & Deliverket

Idag fyller Jonas the big 3, alltså 30. Eftersom vi båda hade skola/jobb så gjorde jag en mysig frukost till honom imorse med äggmackor och tända ljus. Sedan efter Jonas slutat exjobbet så mötte jag upp honom vid Lindholmen för att ta båten bort till Eriksberg.


Där vandrade vi omkring i det rätt så pampiga bostadsområdet. Alla hus är nämligen nybyggda och funkis. Gick bort mot landmärket Eriksbergskranen som jag aldrig varit så nära förut (större än vad man tror).


Födelsedagsbarnet.


Gick in på Deliverket, ett ställe jag hört gott om, som ligger där intill.


Vi slog oss ner vid ett bord intill en av väggarna och fick färskt bröd och olivolja. Lite småjobbigt eftersom vi äter LCHF. Men smakade ändå en bit för att jag hade lust!


Sedan kom vår förrätt in. Vi delade på Sashimi gjord på marinerad lax. Nom nom säger jag! Är lite tveksam till rå fisk så för mig passade det bra med marinad, även om det är inte är tänkt att vara så egentligen.Varmrätten blev fisk- och skaldjursgryta spetsad med fänkål och aioli. Jag tycker att aioli är bland det bättre som hänt mänskligheten. Vi diskuterade namnet medan vi åt, och ja, jag vet att det betyder vitlök med olja eller nåt sånt ;)


Restaurangen hade förresten en industriromantisk känsla med kakel och metalldetaljer. Helt i min smak!


Efter maten traskade vi sedan bort till bussen och åkte hem. Åt lite pannacotta som jag fixat ihop tidigare på dagen och så öppnade Jonas lite paket som han fick av mig och min familj. En rätt så lyxig onsdag helt enkelt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar