16.2.15

Stockholmshelg

En liten summering av helgen. När vi kom fram till Stockholm i fredags kväll tog tunnelbanan bort till Hammarbyhöjden för att sova i Jonas mormors övernattningslägenhet. Där väntade hans föräldrar som hade fixat ihop lite goda ostar och oliver till oss. Vi pratade en stund och sen la vi oss.

Lördag

Efter frukost åkte vi till Slussen och gick bort till Fotografiska.Där mötte vi upp Jonas syster och Klas och sen kom också Simon. Kikade på utställning med bland annat Herb Ritts som tagit väldigt mycket porträtt på stora ikoner som Madonna, Richard Gere, Michael Jackson m.fl.


Sedan gick vi upp till deras restaurang.Sjukt mysigt där uppe! Älskar deras servetter också.


Åt en grymt god räksallad och sedan drog jag och Jonas bort till Östermalm och checkade in på vårt hotell (Scandic Park).


Hotellrummet.
-
Sen åkte vi bort till Oscarsteatern för att se komedin "Kom igen Charlie!" med Robert Gustavsson, Erik Johansson, Claes Månsson m.fl.Innan ridån gick upp. Satt högst upp på 1:a balkongen.
-
Efter teatern gick vi till Konstnärsbaren där Jonas föräldrar hängde förr i tiden.

Utanför.

Drack rödvin och tjötade. Sjukt nice volym där inne eftersom det inte var någon musik på. Roliga målningar på väggarna och tjusiga bartenders med klassiska outfits. (Inte bara kulturtanter där utan lite yngre också). Kommer absolut gå dit igen.


Därefter gick vi bort till Östermalm och restaurangen Aubergine. Jonas åt carpaccio till förrätt och jag laxtartar.


Jag beställde sedan skrei (torskrygg) till varmrätt. Superbra restaurang och alla i sällskapet var mycket nöjda, tips!

Söndag

Mötte upp Jonas föräldrar på Strandvägen och kikade inne på Svenskt Tenn. Köpte lite grejer som ni får se sen! Promenerade sedan över till Djurgården.Nordiska Museet, sjukt pampigt. Jag har dock aldrig varit där inne så får väl bli ett besök sen någon gång.


Istället skulle vi gå på Vårsalogen på Liljevalchs. Kostar 10kr för alla vilket var schysst tycker jag.


Min favorit var helt klart "Ghost cat" som var gjord i bland annat frigolit.

Sen käkade vi smørrebrød på Royal Copenhagen i Mood-gallerian. Jag tog skagenröra. Fin affärsidé att både sälja porslin och ha en restaurang där de serverar mat på det. Mötte till sist upp Sara och fikade på Hamngatan Stories innan vi tog tåget hem till GBG igen, blev dock ingen bild på något av det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar