16.5.15

The Desired Effect - årets album?

Brandon Flowers nya album finns nu ute på Spotify, trots att det officiella släppet är 18:e maj - och tacka gud för det! Jag har väntat med spänning på att se hur plattan skulle bli ihopkokad med fyra redan släppta singlar. Låt mig förkunna att jag inte är besviken. Arenarock-pampiga "Dreams Come True" inleder skivan och får mig osökt att tänka på Bruce Springsteen.  Egentligen är det många spår som kan relateras till The Boss, men för mig är det bara positivt. Blåssektionerna varvas med syntmattor på ett givet sätt. Soundet är tidlöst och resultatet av hantverket är bländande. Gång på gång får jag gåshud. The Desired Effect har en röd tråd - en story. Är den för kommersiell? Of course, men jag bryr mig inte. Det här är bara så himmelskt bra.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar