2.8.15

En dagstur till Skärgården

Igår tog jag och Tim färjan över till Styrsö. Det tar cirka tjugo minuter från Saltholmen. Vädret var för en gångs skull toppen och vi vandrade runt på ön och kikade in alla fina hus.


Som till exempel detta.


Sedan gick vi till Café Öbergska som ligger vid Styrsjö Bratten. Jag diggade deras inredning som var lite industriell + lantlig på samma gång.


Ute på gården hade de en GT-Bar, fast den var väldigt stängd som ni kanske ser, folk hade gjort den till en avlastningsplats för sina flytvästar istället...


Tim funderar på vad han ska köpa.

Båda köpte varsin laxwrap och därefter vandrade vi upp till utsiktspunkten "Stora Rös" där det finns en 3000 år gammal bronsåldersgrav. Jag trodde dock först att det stod "gran" så blev lite besviken när jag kom upp och såg att det "bara" var en hög med stenar.
Vi förtärde våra wraps med utsikt över en stor del av skärgården och njöt av solen innan det var dags att ta färjan tillbaka. Min mobil dog tyvärr så kunde inte få till några fler bilder än så. Men rekommenderar er alla att åka ut dit, det ingår i GBG kommun på västtrafikkortet så man behöver inte betala något extra.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar