5.10.15

Bok: Himmelstrand


Denna bok lånade jag på biblioteket nere vid torget förra veckan efter att Tim hade tipsat mig om den. Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist är en skildring av en samling människor (och djur) som utan någon vidare förklaring vaknar upp tillsammans på en öde plats. Boken följer alla karaktärerna på samma gång och läsaren får ta del av de allra hemskaste upplevelserna i karaktärernas livshistorier. Det var först när jag läst ungefär en tredjedel av boken som jag faktiskt insåg att det är en skräckroman, men i en modern och polerad förpackning. Även om jag är en mes när det kommer till skräck så klarade jag av att läsa klart den. Den drivs mer utav ett indirekt obehag än klassisk skräck. Jag rekommenderar boken till de som gillar hårresande spänning och mystiska företeelser.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar