22.1.12

Helgen


Min utsikt från rummet, både fin på morgonen såsom kvällen då alla torn lyser så fint. Igår var jag, Josefine och Christopher till Pfalz som ligger på andra sidan Rhein samt i en annan stat än Mannheim. Där finns det massvis med små byar där de odlar och producerar vin samt har egna restauranger. Vi var i en liten by som liknade Italien med små kullerstensgator och hus med träutsmyckningar. Vi åt till en början "finger-ost" som vi skivade och åt med nybakat bröd och till varmrätt åt jag en räkpasta som var helt otrolig. Den kostade över 200kr men det var nästan värt det. Josefine och Christopher åt bratwurst med surkål och saumagen (grismage). Vi drack ett vin som restaurangägarna själva producerat och var likaså väldigt gott.

Sedan åkte vi till Heidelberg som är en gammal stad intill Mannheim, helt otroligt vackert. De har ett slott som numera är ruiner men ack så fint. Från terassen kan man se hela staden nedanför, som i en film. Det var tyvärr så mörkt att min kamera inte ville få till några bra bilder, men nedan ser ni en på en av husväggarna som var belysta. Efter en tur runt slottet tog vi en öl på en krog i staden, också mycket trevligt.

Bland de godaste jag ätit!

"Finger-osten"Saumagen och bratwurst, kände mig lycklig över att vara veg ;)


En av slottets väggar, helt förälskad. se mer; http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Heidelberg_Castle_and_Bridge.jpg

Söndag:

 Josefine och Sarah.Idag tog jag och Jossan och vår andra fadder Sarah en lång promenad runt Mannheim. Vi gick i sammanlagt tre timmar och det både regnade och blåste. Men en lång promenad på en söndag sitter aldrig fel och vi fick se många nya saker.

1 kommentar :

  1. åh, ser mysigt ut :D älskar din utsikt från rummet ;) puss

    SvaraRadera