20.1.12

Rum 504


Här kommer lite bilder från mitt (stora) studentrum. Det ligger på femte våningen (har ingen hiss) och är ungefär 11 trappor upp från gatan. Är fint snetak med stora fönster där jag kan drömma mig bort bland hustaken och kyrkotornen som uppenbarar sig nedanför den rosa himlen. Jag har köpt allt utom möblerna och sängen (de ingick) på IKEA, är kalt och rätt opersonligt, men det duger fint. Har ett eget handfat med en spegel i hörnet till höger om sängen. Delar kök och wc/dusch med tre andra, men har så länge bara träffat en av mina flatmates som är en snäll tysk kille. Är annars rätt slutkörd och ska på middag ikväll. Det är ruskigt hur mycket pengar jag har spenderat på mindre än en vecka, här i Tyskland ska man ha kort till ALLT. Ett kort för att kunna köpa kaffe i skolan, ett till att tvättmaskinerna, studentleg etc.

Är också lite less på bristen av saker såsom smink. Trodde det skulle vara en enkel match att hitta en foundation, men visat sig att tyskarna har tagit bort de ljusaste nyanserna från sortimentet för att de inte behöver dem... Sorgligt för mig som bara kan ha den ljusaste av alla och t.o.m. den är för mörk. Men älskar Tyskland ändå!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar