31.12.14

Årets bästa album: plats 25-16

25. Sohn - Tremors


Soulig electro med tunga trummor, stråkar och minimalistiska detaljer. I love. 
Spotify: SOHN – Tremors

24. Foo Fighters - Sonic Highways


Foo Fighters är tillbaka. Det är så mycket känslor och nostalgi i deras sound att det är svårt att förklara hur de låter, varför de låter så och vad jag egentligen tycker. Jag älskar dem och plattan har en stor eftertänksamhet både innehållsmässigt och när vi ser till produktionen av den gick till.

23. TV on the Radio - Seeds


När TV on the Radio släppte första singeln från Seeds, "Happy Idiot" så blev jag golvad. Detta band slutar aldrig att imponera, oavsett vilken genre de ger sig på. Jag hade önskat en aningen större gnista från albumet som helhet för att det skulle komma högre upp. 

22. Markus Krunegård - Rastlöst Blod

Älskade Markus. Nog är han hjärteskärande fin på alla möjliga vis. Han har en sån fingertoppskänsla och åder i sitt låtskrivande att man nästan blir helt matt. "Let's go nu är jag din yo" och "Du stör dig hårt på mig" är nya klassiker och perfekta att skrika till i ett salongsberusat tillstånd.

21. Ásgeir - In the Silence (The Deluxe Version)


För att förtydliga så är jag mer frälst i Ásgeirs isländska versioner än de engelska. Isländsk soulpop som går rakt in i hjärtat trots att man bara förstår ett ord här och där. Om du vill ha det översatt så är det ju bara att lyssna på de engelska versionerna. 

20. Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow


En dansant pop-platta med upp och nedgångar. Läs mer om vad jag tyckte om detta album här.
Spotify: Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

19. Foxes - Glorious


Under året har jag till och från haft en stor crush på Foxes som gör pop på ett pompöst, glittrigt men ändå mystiskt sätt. Som jag brukar säga - det finns inget som är så slagkraftigt som en välkomponerad poplåt och oavsett vad man tycker så kan man inte annat än att älska det.

18. Kyla La Grange - Cut Your Teeth


Kyla La Grange är ännu en popdrottning, men åt andra hållet mer gothisk och går djupare ner i electroträsket. Hennes låtar passar perfekt som soundtrack till vilken vampyrrulle som helst och miljöer där dimman ligger tät och stearinljusen halvt brunnit ner. En mix av Niki & The Dove och Lana Del Rey.

17. Hozier - Hozier


Hoziers debutalbum har en mörk aura runt sig och greppar tag om ditt hjärta med en järnhand. En förtrollande irländsk soulröst att hålla koll på.
Spotify: Hozier – Hozier

16. Future Islands - Singles


Future Islands är så mycket 80-tal att det nästan kliar ögonen av all hårspray, ömmar i munnen av alla bubbelgum och kittlar i öronen av alla små synteffekter. Ett drömskt och medryckande sound som alltid går hem.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar