2.8.16

En pendlares soundtrack

Att pendla tolv och en halv mil varje dag är inte direkt något jag gör med största entusiasm, men jag har ändå hittat mina tricks för att få det att vara rätt härligt. Jag lyssnar på massvis med poddar, sover och har tid att upptäcka ny musik. De senaste veckorna när jag har nött motorvägen mellan Göteborg och Borås har jag främst lyssnat på två album. Det första albumet släpptes för några veckor sedan och det andra för flera år sedan, men ändå är båda "ny" musik för mig.

1. Bear's Den med albumet "Red Earth & Pouring Rain" som släpptes 22 juli. Jag har aldrig lyssnat på dem tidigare, men fångades direkt när jag slog på plattan. Albumet har starka 80-talsvibbar med luftiga gitarrer, bakomliggande syntslingor och påminner mig mycket om Haerts. Låten "Fortress" kan vara en av mina absoluta favoritlåtar i år.Andra plattan som jag lyssnar på rätt ohälsosamt mycket har hela fyra år på nacken, men jag bara älskar allt med den. Den har ett såntdär dovsamt och motorisk driv som jag ofta faller för. Den är från början soundtrack till kortfilmen 88:88 som finns att se gratis på nätet. Just nu skriver även många musikbloggar om denna platta då den också passar bra in i ljudbilden till Netflix:s senaste serie Stranger Things (som jag slukade på två dagar). Lyssna och bli förtrollad du också!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar