9.11.16

Sthlm Weekend

I lördags tog jag tåget upp till Stockholm för att hänga med Jonas och hans familj. Först kikade vi lite på stan och sedan åt vi lunch på Orange County Foods på Mäster Samuelsgatan. Jag åt en poké bowl med lax. Den innehöll ris, sallad, avokado, rå lax, bönor, ingefära och chilimajonäs. Så gott! Mycket roligt påhitt tycker jag. Hoppas det kommer något sådant ställe till Göteborg snart.

Kikade runt inne på & Other Stories och köpte en ruskigt god espresso från kaffestället Pascal som hade pop-up café där.

Sedan gick vi till Kulturhuset och kollade på Patti Smiths fotoutställning Eighteen Stations.

Där fanns fotografier som hon tagit under sina turnéer och resor. Mycket bilder på gamla poeters gravar, så som Yeats, Thomas och Keats. Här är gamla passfoton.

Inne i utställningen hade de satt upp ett bibliotek med böcker som Patti själv valt ut. Rolig idé tycker jag! Gillade utställningen mycket.

På kvällen åkte vi till Östermalm och åt middag på Hillenberg.

Jonas.
Jag tog pappardelle med svamp, parmesan och tryffel. Mums! Bilden gör inte rätten rättvisa, men det var väldans gott.

Jonas åt vildand.

Beställde in en crème brûlée till efterrätt – min signaturdessert. Den var nästintill perfekt. Väldigt knäckig och gjord efter konstens alla regler.

Söndag

På väg till Fotografiska för att se...

...Anton Corbijns utställning! Ända sedan jag fick höra att han skulle ställa ut så kände jag ett måste att gå på den. Han är för er som inte vet min favoritfotograf.

400 bilder på världens artistelit samsades på väggarna inne i utställningen. Här ser ni en annan favorit till mig – Boy George. Bilden bredvid på Bowie köpte jag som poster.

Vackraste Jeff Buckley.

Bruce Springsteen och Henry Rollins. Alla beskrivningar var skrivna med blyerts direkt på väggen vilket skapade ännu mer autencitet.

Klappa från filmen Control – gåshud på den! Så tacksam att jag tog mig dit!

På nästa plan ställde fotografen Helene Schmitz ut.

Hon tar fängslande bilder på platser där naturen tagit över. Här är ett hus i Namibia som täckts av ett hav av sand. Ännu en utställning som berörde. Tyckte även om höstsalongen.

Dags för lunch på restaurangen högst upp med utsikt över ett snötäckt Djurgården.

Jag åt en räklåda och sippade på en cola zero.

Sedan tog vi Hogwartsexpressen (som MTR tydligen kallar sig) hem till Göteborg igen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar