22.9.15

Ryan Adams - 1989

Här är ett litet utlåtande om Ryan Adams coverplatta av Taylor Swifts "1989" som släpptes här i dagarna. Jag är inget die-hard fan av Taylor Swift, men har bekantat mig med de flesta av låtarna. Min favorit på hennes album är "Wildest Dreams", även då om videon i fråga stött på stor kritik och har ett förlegat tema - så vi bortser från den filmen.  

Jag älskar Ryan Adams över hela mitt hjärta, det är något i hans stämma som gång på gång slår mig hårt i magen. Hans nerv är liksom utanför denna värld. Det är som att hans röst är som en stor burk med löst glitter som man kan kasta över vad som helst - och gör så att allt blir helt magiskt. Och det är precis så det är med hans version av "1989". Den har en helt annan ljudbild än Swifts - och som enligt Adams själv påminner en hel del om Bruce Springsteens akustiska album "Nebraska". Skivan bjuder från början till slut lyssnarna på en bakåtlutad och känslosam resa. De mer kommersiella poptexterna får helt plötsligt en alternativ betydelse, speciellt då Adams sägs associerar dem till sitt uppbrott med Mandy Moore. Jag står helt bakom konceptet och Adams beslut att fullfölja detta projekt. Även om resultatet inte är bättre än Swifts. Den är dock en perfekt höstplatta - lyssna och njut.
Lyssna lite extra på: "Blank Space", "Out of the Woods", "All You Had to Do Was Stay", "Bad Blood" och "Wildest Dreams".

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar